Header background image Second header background image Background image

Běhej lesy (CZ) a Behaj lesmi (SK)

Třináct závodů v srdci české a slovenské přírody? Ano, to jsou běžecké seriály Běhej lesy a Behaj lesmi! Lákají na trasy ze 100 % na čerstvém vzduchu v těch nejkrásnějších lesních lokalitách obou zemí. Závody nabízí trasy od 3 do 50 km. Na výběr je nesoutěžní charitativní závod o 3–5 km, kratší trasa o 11–14 km, delší okolo půlmaratonské vzdálenosti a extradlouhé trasy na vybraných závodech o 43 nebo 50 km. Samozřejmostí jsou pak i dětské závody či týmové soutěže. Vybere si tedy úplně každý od začátečníka po zkušeného lovce maratonských medailí!

 

Mezi lákadla seriálu patří třeba běžně uzavřený lom Velká Amerika, památka UNESCO – Lednicko-valtický areál, nejtrailovější trasa ve Žďárských vrších na Vysočině, závod v srdci Beskyd, kde závodníky vyveze na start lanovka, nebo legendární Jizerská 50 v letní podobě. Na slovenské straně vás okouzlí například dechberoucí výhledy z ptačí perspektivy na Chodníku korunami stromů v Bachledově dolině nebo kulturní zážitky z Devína a Štiavnických vrchů.

 

Seriály Běhej lesy i Behaj lesmi si rychle získaly oblibu běžců i široké veřejnosti. Zároveň kladou velký důraz na ekologii a udržitelnost. V tomto ohledu jsou jedněmi z nejinovativnějších projektů v rámci českého a slovenského sportovního prostředí.

Experiences